Ujeta lepota rož s pomočjo Flower pressa

Ujeta lepota rož s pomočjo Flower pressa

Flower press je čudovit in praktičen pripomoček za tiste, ki radi ustvarjajo in imajo radi naravo. Uporablja se za stiskanje in sušenje cvetov, listov in drugih rastlinskih materialov, ki jih lahko uporabimo v različnih umetniških projektih, kot so scrapbooking, izdelovanje kartic, okraskov in drugih podobnih stvari.

Flower press je sestavljen iz dveh plošč, ki ju pritisnemo skupaj s pomočjo vijakov ali pasov. Med ploščama se nahajajo kartonaste ali papirnate blazinice, ki absorbirajo vlago iz rastlinskih materialov, ki jih postavimo med njih. Ko se rastline posušijo, jih lahko uporabimo za različne projekte.

lesena-plosca-s-papirjem-za-presanje-cvetja-in-rastlin

Prednosti flower pressa so mnoge. Prvič, omogoča nam ohranjanje lepote rastlin, ki jih želimo uporabiti v umetniških projektih. Sušenje z drugimi metodami, kot so sušenje na zraku ali v pečici, lahko povzroči izgubo barve ali oblike rastlin. Z uporabo flower pressa pa se lahko cvetovi ohranijo v svoji prvotni obliki in barvi.

Drugič, flower press je zelo preprost za uporabo in nam omogoča hitro ustvarjanje umetniških projektov. Ko enkrat stisnemo rastline, jih lahko shranimo in uporabimo kadarkoli želimo.

stenska-dekoracija-iz-susenih-roz

Tretjič, flower press je tudi odlično orodje za učenje. Otroci lahko uporabljajo flower press, da bi se naučili o različnih vrstah rastlin in o tem, kako se le-te posušijo. Lahko ustvarijo svoje umetniške projekte in razvijejo svojo ustvarjalnost.

Če želite začeti z uporabo flower pressa, potrebujete le nekaj preprostih korakov. Najprej nabavite flower press, ki vam najbolj ustreza. Nato poiščite cvetove ali druge rastlinske materiale, ki jih želite posušiti. Izberite trdnejše rastline, ki ne bodo razpadle med postopkom stiskanja. Postavite rastline med kartonaste ali papirnate blazinice in jih nato postavite v flower press. Pritisnite plošče skupaj in počakajte, da se rastline posušijo. To običajno traja nekaj dni, vendar lahko traja tudi več tednov, odvisno od debeline rastlinskih materialov.

suho-travnisko-cvetje-herbarij

Ko so rastline suhe, jih previdno odstranite iz flower pressa. Lahko jih shranite v plastičih ali jih uporabite takoj za svoj umetniški projekt. Uporabite jih lahko za izdelovanje unikatnih kartic, slik, okraskov in drugih podobnih stvari. Vaši umetniški projekti bodo zagotovo navdušili vaše prijatelje in družino, pa tudi vas samih!

Ko uporabljate flower press, je pomembno, da izberete prave rastline in materiale. Trdnejše rastline, kot so vrtnice, nageljni in sončnice, so običajno bolj primerne za stiskanje, saj se ne razpadajo med postopkom. Če želite ustvariti unikatne umetnine, lahko eksperimentirate z različnimi vrstami rastlin in materialov, kot so listi, trave in druge rastline.

naravni okraski ki jih izdelajo otroci

Če želite, da vaši umetniški projekti trajajo dlje časa, lahko uporabite premaz, kot je akrilni lak ali brezbarvni premaz. To bo zaščitilo vaše stisnjene rastline pred vlago in drugimi škodljivimi dejavniki ter jim dalo sijaj.

lucka z rozami

Za konec, flower press je odličen pripomoček za vse, ki radi ustvarjajo in imajo radi naravo. Omogoča nam ohranjanje lepote rastlin in uporabo le-teh v različnih umetniških projektih. Če še niste poskusili uporabljati flower press, ga vsekakor priporočamo. Zagotovo vas ne bo razočaral!

Nazaj na blog

Pusti komentar